1 stk dyreryg ca 2 ½ kg
Lidt fersk svinespæk til stegning evt andet fedtstof.
Denne ret er til portionsanretning!
Fileterne filetteres af ryggen! Derefter pudses de af for sener m.m.
Afpuds kan evt steges af og bruges til vildtbuillon.
Når det er gjort gnides de med salt og peber!
Filetterne brunes derefter på en hed pande.
Når de er brunet af sættes de på en bagerist med bradepande under med vand i, så det lige dækker bunden.
Herefter steges de videre i en forvarmet ovn 10-12 min ved 200ºC.
Dækkes herefter over med alufolie og trækker 10-15 min.
Lidt af enderne skæres af og fileterne skæres på følgende måde:
Når enderne er skåret af, så disse er flade, går man 10-15 cm op på
filetterne og skærer skråt ned mod enden.
Herefter fåes et flot stykke kød som kan stå op!
Af en filet fås 4-6 af sådanne stykker.
Af skyen i bradepanden samt den eventuelle buillon laves en god vildtsauce!
Retten kan evt serveres med hjemmelavet pommes rösti samt 1 kogt gulerod med lidt top samt selvfølgelig waldorf salat og tyttebær som det hører sig til!