800 g fersk hellefisk
200 g rejer
smør
olie
citronsaft
peber
Sherryløg:
4 dl perleløg
3 spsk olie
2 spsk estragoneddike
4 spsk sukker
5 spsk tør sherry
salt
Sauce:
50 g smør
1 finthakket skalotteløg
citronsaft
peber
40 g hvedemel
3 dl fiskebouillon
2 dl tør sherry
2 ½ dl piskefløde
frisk persille til pynt
Fisken lægges i et smurt ovnfast fad. Citronsaft hældes over. Drys med peber. Fisken dampes i ovnen i ca. 10 min. ved 225 º.
Sherryløg:
Løgene steges i olien til de er gyldne og resten af ingredienserne tilsættes. Det hele snurrer i 10 min. Rør ofte.
Sherrysauce:
Løgene svitses i smørret og melet tilsættes. Bouillon og fløde tilsættes. Smag til med sherry. Rejerne tilsættes til sidst. De skal blot varmes - ikke koges. Fisken portionsanrettes - drys med hakket persille. Saucen hældes over og løgene lægges ved siden af.
Serveres med aspargeskartofler og blancerede sukkerærter og evt. kuvertbrød.