Logo

Hel høkogt, røget skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stk hel skinke (ca. 9 kg)
ca. 500 g eng-hø ell. "hamster-hø"
ca. 50-100 g blandede grønne krydderurter (merian timian rosmarin
salvie og oregano)

Skinken rund-udbenes for rørknoglen ( lad slagteren hjælpe ).
Sværen ridses groft over hele skinken.
Skinken kommes i en bradepande og steges i ovnen i 1 time ved 225°C.
En stor gryde fyldt halvt op med vand sættes over at koge.
Heri kommes det halve af høet og krydderurterne.
Når vandet koger kommes skinken ned oveni.
Skinken skal nu koge i ca. 1 ½ -2 timer.
Før servering tages skinken op og den nu bløde svær fjernes.
Skinken er nu klar til tranchering, anrettes med resten af høen på et
skærebrædt.

Tips: Ønsker man derimod sprød svær på skinken, kan man med held
anvende den omvendte fremgangsmåde, (koges først, steges bagefter)
dog bør sværen efter kogningen ridses meget fint.
Denne opskrift kan også anvendes på mindre udskårne skinkestykker,
stege/koge-tiderne ændres tilsvarende.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her