Hamburgerryg
¾ liter vand (evt. halvt vand halvt rødvin)
1 spsk sukker
1 laurbærblad
3 hele allehånde
1 finthakket løg
2 dl reven emmentaler
½ teskefuld timianblade
stødt estragon
¾ kg gulerødder kartofler persillerod eller pastinak
3 dl 13% fløde
lidt ekstra ost
Kom ¾ liter vand (evt. halvt vand, halvt rødvin) i en gryde.
Kom 1 spsk sukker, 1 laurbærblad og allehånde i og lad det koge op.
Læg en hamburgerryg i gryden og lad den simre 35 minutter.
Pas på den ikke koger for voldsomt. Lad den derefter svale af i suppen.
Bland 1 finthakket løg, 2 dl reven emmentaler og ½ teskefuld timianblade og stødt estragon.
Snit ¾ kg gulerødder, kartofler, persillerod eller pastinak.
Læg rodfrugterne lag på lag med krydderblandingen i et smurt, ovnfast fad.
Drys salt og peber mellem lagene.
Hæld 3 dl 13% fløde over og drys lidt ekstra ost på toppen.
Bag ved 225ºC i en halv time.
Server hamburgerryggen i tynde skiver med rodfrugtgratinen og en god dijonsennep.