1 kg pillekartofler
1 liter vand
4 dl mild ostesauce 8%, fx Kelda® simply cheese
50 g soltørrede tomater i tynde strimler
3 spsk hakkede friske basilikumblade
½ tsk groft salt
Hakkebøffer:
500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
10 g smør
Tilbehør: 500 g broccoli
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Pil kartoflerne.
Bring den milde ostesauce og tomaterne i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen i ca. 2 min.
Skær kartoflerne i mundrette bidder og kom dem i saucen.
Kog stuvningen i yderligere ca. 2 min. og tilsæt basilikum og salt.
Smag de stuvede kartofler til.
Hakkebøffer: Form imens kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til.
Lad bøfferne hvile tildækket i ca. 5 min.
Fryseegnet: Nej.