Hele familien vil elske denne ret; mørt svinekød som har
simret længe på komfuret sammen med krydrede grønsager.
• Surkål, som ikke er opvarmet, indeholder aktive
mælkesyrebakterier, som beskytter mod mave- og tarminfektioner.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Gullasch på svinekød
800 g svinekød med ben
3 løg
1 fed hvidløg
500 g surkål
2 spsk smør eller margarine
salt, peber og sukker
1 tsk kommenfrø
1 spsk paprika
2 tsk tomatpuré
2½ dl oksebouillon
1 dl tør hvidvin
1 rød peberfrugt
evt. 1 dl cremefraiche
* Fremgangsmåde:
1 Skær kødet fra benene og i mundrette tern.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Pluk kålen fra hinanden med to gafler, så den bliver luftig.
2 Smelt fedtstoffet i en stor gryde.
Brun kødet kraftigt og tag det op af gryden.
Læg løg og hvidløg i og steg til løgene er møre.
Tilsæt kålen og krydr med salt, peber, kommen, paprika og et
nip sukker.
3 Læg kødet i gryden og tilsæt tomatpure, bouillon og vin.
Læg låg på.
Dæmp varmen og lad det simre i ca. 1½ time til kødet er
mørt.
4 Rens og hak peberfrugten og rør den i gullaschen.
Lad simre yderligere 5 min.
Server med creme fraiche til.
Tips & råd
Kalve- eller oksekød kan også udmærket anvendes til
gullasch.
Brun gerne kødet portionsvis, så det bliver ordentligt
brunt.
Varier gullaschen ved at brune bacon sammen med løgene.
Bland kartofler i tern i efter den halve tid og lad dem
simre med resten af tiden.
PR. PORTION: Energi: Kcal 414 = kJ 1733
Kulhydrat 31 g Protein 27 g Fedt 28 g (52%) Fibre 3 g