Denne suppe kan man variere og lave i en håndevending af de ting, man nu har, hvis der kommer overraskende besøg. Spis noget let i aften
5 dl gulerodssaft
40 g smør
40 g hvedemel
5 dl grønsagsbouillon
havsalt og friskkværnet peber
muskatnød
2 kviste løvstikke (eller andet kryddergrønt)
2 spsk cremefraiche 18%
*
A. Varm smørret op og svits melet i det.
Tilsæt langsomt og under stadig omrøring gulerodssaft og bouillon og lad det små koge i 5 min.
B. Krydr gulerodssuppen kraftigt med salt, peber og muskatnød.
Skyl løvstikken, dup den tør, pluk bladene af og skær dem i strimler.
C. Hæld suppen i dybe tallerkener, kom en klat cremefraiche i midten og pynt med løvstikke.
Per Portion 990/236 kJ/kcal. 3 g protein. 16 g fedt. 17 g kulhydrat. 3 g fibre.