Lad stegen simre i gryden, og server den med
kartoffelmostoppe, sprøde grønsager og masser af sauce.
Arbejdstid: 40 min. Stege/bagetid 1½ time. 4 personer
#
Grydestegt oksesteg:
1 oksegrydesteg (fx bov eller tykkam)
2 spsk olie
2 løg
salt og peber
½ liter vand
6 kviste timian
300 g gulerødder
2 porrer
2 spsk hvedemel
Kartoffelmostoppe:
1 kg kartofler
25 g smør
4 æggeblommer
evt. 1-2 fed hvidløg
2 dl rasp
*
BRUN kødet på alle sider i en varm stegegryde med olie.
PIL og hak løgene, og brun dem med i siden af gryden.
Krydr kødet med salt og peber.
Tilsæt vand og 3 timiankviste.
Kog op, skru ned, og lad stegen simre i 1½ time under låg.
TIPS: Du kan også sætte gryden i ovnen ved 150 °C i ca samme
tidsrum.
KARTOFFELMOSTOPPE:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem
møre i vand uden salt.
Hæld vandet fra, men gem lidt.
Mos kartoflerne helt fint, og rør smør, æggeblommer og evt.
knust hvidløg i mosen.
Tilsæt kogevand, til mosen er lidt blød, men stadig fast nok
til at forme.
Form til ca. 16 toppe på en bageplade med bagepapir.
Brug to skeer eller en sprøjtepose.
Drys toppene med rasp, og bag dem i ovnen ved 200 °C, til de
er gyldenbrune, ca. 15·20 min.
SKÆR gulerødder i skiver på skrå og porrerne i tykke skiver.
TAG stegen op, og lad den hvile på et skærebræt.
Rør mel og ½ dl vand sammen, og jævn saucen under omrøring.
Tilsæt gulerødder og porrer, og lad saucen koge i 5 min.
Tilsæt timianblade fra resten af kvistene, og smag evt. til
med salt og peber.
SKÆR stegen i tynde skiver, anret dem i saucen, og server
med kartoffelmostoppe.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin