¾ kg okseinderlår
citronsaft
smør
1 porre
2 gulerødder
¼ selleri
1 løg
2-3 tomater
1 ½ dl rødvin
hvedemel
kulør
Gnid kødet med salt, peber og citronsaft.
Læg det i den gennemfugtede stegeso.
Gør porre, gulerødder og selleri i stand og findel dem.
Læg dem ved siden af kødet.
Hak løget groft og flå tomaterne, før de skæres ud i kvarte.
Dåsetomater kan udmærket bruges.
Kom dem ved kødet.
Hæld rødvinen over og læg smørklatter på kødet.
Læg låget på og steg kødet ca. 1 ¼ time ved 250ºC.
Stik evt. et stegetermometer i midten af kødet, så der kan aflæses, hvor
mangeºC det har indvendigt.
Skal kødet gennemstegt, må termometeret vise 68ºC.
Ønskes det rødt indvendigt, skal det kun blive 60ºC varmt.
Jævn evt. skyen ganske lidt med hvedemel og farv den med kulør.
Det er dog ikke nødvendigt, retten kan godt spises med skysauce.
Server pommes frites til.