Logo

Grydestegt oksekød i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg okseinderlår
citronsaft
smør
1 porre
2 gulerødder
¼ selleri
1 løg
2-3 tomater
1 ½ dl rødvin
hvedemel
kulør
       
Gnid kødet med salt, peber og citronsaft.
Læg det i den gennemfugtede stegeso.
Gør porre, gulerødder og selleri i stand og findel dem.
Læg dem ved siden af kødet.
Hak løget groft og flå tomaterne, før de skæres ud i kvarte.
Dåsetomater kan udmærket bruges.
Kom dem ved kødet.
Hæld rødvinen over og læg smørklatter på kødet.
Læg låget på og steg kødet ca. 1 ¼ time ved 250ºC.
Stik evt. et stegetermometer i midten af kødet, så der kan aflæses, hvor
mangeºC det har indvendigt.
Skal kødet gennemstegt, må termometeret vise 68ºC.
Ønskes det rødt indvendigt, skal det kun blive 60ºC varmt.
Jævn evt. skyen ganske lidt med hvedemel og farv den med kulør.
Det er dog ikke nødvendigt, retten kan godt spises med skysauce.
Server pommes frites til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.070 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her