Peberbøf med cognacflødesauce
opskrift - Hurtig og nem at lave, og er rigtig mandemad, passer perfekt med et
godt glas rødvin ved siden af.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
4 bøffer, fx oksefilet, mørbrad eller tyksteg
2½ spsk grønne Madagascar pebre
salt
1 spsk olie
2 skalotteløg
25 g smør
1 dl bouillon
1 dl rødvin
1 dl cremefraiche
1 tsk dijon sennep
*
1. Bøfferne bankes let med hånden og duppes tørre med
køkkenrulle.
2. Mos de grønne pebre med en gaffel og rør mosen med olie.
Smør massen ud over bøfferne.
3. Pil løgene og hak dem fint.
Svits dem i smør i en lille kasserolle over grillen.
Når de er gyldne, tilsættes kogende bouillon, 1½ spsk grønne
pebre og rødvin.
Lad det simre, til det er kogt ind til det halve.
Rør cremefraiche i og smag til med salt og sennep.
Hold saucen varm, mens bøfferne steges.
4. Grill bøfferne så røde som du nu ønsker dem.
Server dem på varme tallerkener med lidt sauce over.
Server resten til, i en skål.
5. Tilbehøret kan fx være grill- eller pandestegte
courgetter samt en fyldig salat med tomater, forårsløg, kogte, kolde grønne
bønner og salatgrønt med olie-eddike marinade.
TIPS: Steger du bøfferne på en pande på grillen, kan du
flambere bøfferne:
Kødets porrer lukkes ved at komme bøfferne på en varm og
tør pande i ca 30 sekunder på hver side.
Bøfferne tages af panden og krydres med de knuste peberkorn
og salt.
Smørret kommes på panden og bøfferne steges på panden til de
er som du foretrækker.
Lige før bøfferne er færdigstegte hældes et godt skvæt
cognac på panden og bøfferne flamberes.
Bøfferne tages af panden og holdes varme under folio mens saucen
laves.
Bouillonen koges af på panden og fløden tilsættes.
Cremefraiche røres forsigtig i saucen så den ikke virker
skilt.
Saucen smages til med grøn Madagaskar peber og salt.