Tre slags spid med
oksekød, fjerkræ og rejer nemt og lækkert. En hjemmerørt aîoli (hvidløgsmayonnaise)
sætter prikken over i'et.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. (+ tid til optænding af grill). Stegetid: ca. 10 min.
#
200 g okseinderlår
200 g kalkun- eller
kyllingebryst
10 stk. tigerrejer
1 håndfuld
bredbladet persille
½ bundt purløg
1 stor håndfuld
frisk basilikum
Hvidløgsmayonnaise:
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
1½ dl mild olie
2-3 spsk piskefløde
2-3 fed hvidløg
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
italiensk brød eller
ovnstegte kartofler
*
TÆND grillen mindst ½
time før brug.
Overfladen på
grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk, før man kan grille.
RØR mayonnaisen,
mens grillen bliver varm:
Pisk æggeblommerne
godt sammen, og tilsæt olien dråbevist.
Når den begynder at
blive tyk, tilsættes fløde.
Smag til med knust
hvidløg, salt og peber.
DUP kødet tørt med
køkkenrulle.
Skær kødet i stykker
på ca. 4 3cm
SÆT hver slags kød
og rejer på hvert deres spid.
PENSL grillristen og
spiddene med olie, lige før kødet lægges på grillen.
Grill ved høj varme
til rejer og kød er brunet på alle sider.
TAG rejerne af
varmen, og læg dem på et fad.
Ryk risten op, og
steg kødspiddene videre i 4-5 min.
LÆG spiddene med kød
på fadet med rejespid, og drys med hakket persille, purløg og basilikum.
SERVER med
hvidløgsmayonnaise og brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin