1 courgette (400g)
1 tsk salt
4 lammesteaks ca. 100-150g
1 spsk olivenolie
2 spsk frisk merian eller 2 tsk tørret
Tomatcoulis:
750 g tomater
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk frisk oregano eller 2 tsk tørret
1 spsk frisk merian
friskkværnet sort peber
½ dl tør hvidvin
Tilbehør:
strimler af rå courgette
Brød
Kartoffelspid:
1 kg nye kartofler
1 spsk olivenolie
1 spsk frisk merian
friskkværnet sort peber
Udendørsgrillen tændes ca. ½-1 time, før den skal bruges.
Courgetterne vaskes og rives groft.
Lammesteaks udbenes, samles med kødnål og pensles med olie.
Gnides med ca. halvdelen af det finthakkede merian, og sort peber drys ses på.
Tomatcoulis:
Tomaterne flås, kernerne fjernes og tomaterne hakkes fint.
Olien varmes i en lille kasserolle.
Hvidløg, tomater, oregano, merian og lidt sort peber tilsættes.
Coulisen snurrer sammen i 10 min.
Vinen tilsættes og den holdes varm.
Kartoflerne skrabes, og koges til de er næsten møre, 10-15 min.
Vandet hældes fra og olien samt hakket merian og sort peber tilsættes.
Vendes så alle er smurt ind i blandingen.
Kartoflerne sættes på et spid, 5-6 stykker på hvert.
Salt drys ses på steaks'ne og de grilles 5-6 min. på hver side. Ca. 4-5 min. før steaks'ne er færdige, sættes kartooffelspiddene på grillen.
Courgetterne trykkes fri for væden og lynsteges sammen med merian over middelstærk varme ca. 3 min.
Kødnålene fjernes og courgetteblandingen fordeles på steaks'ne.
Tomatcoulis hældes på hver tallerken og steaks anbringes oven på.
Courgettestrimler anrettes ved siden af lammesteaks.
Serveres med nye, ristede kartofler og brød.