1 kg broccoli
4 fed hvidløg
2 spsk smør
1 lille pakke bechamelsauce (færdigkøbt)
50 g friskrevet parmesan
fedtstof til fadet
salt
Tomatsauce:
1 lille dåse flåede tomater
½ bundt timian
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamico-eddike
peber fra kværn
salt
Gør først broccolien i stand, og del den i små buketter.
Så skylles broccolistænglerne og skæres i tynde skiver.
Bring vand og salt i kog i en stor gryde, og læg buketter og stilke heri. Kog dem i cirka 7 minutter, til de er "al dente".
Så hældes vandet fra, overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Derpå pilles og presses hvidløgene.
Varm smørret op, og lad hvidløget stege heri et øjeblik.
Tilsæt så broccolien, og lad den stege med.
Lad det svale noget af, og forvarm imens ovnen til 250°C.
Tilbered i mellemtiden bechamelsaucen efter anvisningen på pakken, og bland den med parmesanen.
Så smøres et fladt ovnfast fad.
Anbring broccolien heri, og fordel parmesansaucen herover.
Stil fadet på den øverste rille i ovnen (varmluftsovn 230°C, gasovn trin 5) og gratinér broccolien i cirka 5-7 minutter.
Tomatsauce:
Skær tomaterne i stykker i dåsen med en kniv, og hæld dem op i en gryde. Pluk bladene af en kvist timian.
Bland disse i tomaterne sammen med olivenolie, salt, peber og eddike.
Varm saucen op, og lad den simre i 5 minutter ved middel varme.
Fordel den på tallerkenerne, anret broccolien ovenpå, og garnér med resten af timiankvistene.
Servér baguettes til.
Tips: Gratinen smager også herligt med dybfrosne blomkålsbuketter. Hvis man ikke kan få frisk timian, kan man naturligvis bruge tørret.