500 g torskefilet
1 ½ dl skummetmælk
1 laurbærblad
salt
peber
1 hårdkogt æg
500 g frossen hel spinat
Sauce:
1 ½ dl skummetmælk
25 g smør
1 løg
2 spsk hvedemel
muskatnød
Desuden:
1 stykke knækbrød
1 stor tomat
Læg torskefileterne på en stor pande. Hæld mælken over og tilsæt laurbærblad samt salt og peber. Lad fisken pochere i ca. 10 min. til den er mør. Tag den op med en hulske, del den i flager, der blandes med det hakkede æg.
Kog spinaten efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe af.
Smelt smørret i en kasserolle og svits det hakkede løg til det er gennemsigtigt. Rør alt melet i på én gang og spæd op med fiskelage og mælk. Lad saucen koge 2 min. Smag til med muskatnød. Vend fisk og æg i. Læg spinaten lagvis med fiskesaucen i en smurt, høj ovnfast form. Øverste lag skal være spinat. Knus knækbrødet til rasp og drys det over retten. Stil fadet i en varm ovn ved 180 º i 20 min. Pynt med halve tomatskiver .