(2 personer)
# Ingredienser til Grønsagsgryde med kyllingekød:
200 g kalkun- eller kyllingebryst
200 g hvidkål
1 gulerod
2 forårsløg
1 appelsin
½ rød chili
1 tsk olie
Sauce:
½ dl hønsebouillon
½ dl appelsinsaft
2 spsk soja
1 tsk majsstivelse
Tilbehør:
Kogte nudler, røde eller brune ris, ovnstegte kartoffelbåde
eller groft brød
*
Tilberedning:
Skær kødet i tynde strimler.
Rens grønsagerne og snit dem fint.
Skræl en appelsin og skær frugtkødet i både.
Hak chilien fint (uden frø og mellemvægge).
Varm en wok eller tykbundet gryde og tilsæt olie.
Lynsteg kød og grønsager under omrøring - ca. 5 min.
Rør alle sauceingredienserne sammen og hæld dem i wokken.
Kog retten igennem og smag til med salt og peber.
Fordel appelsinbådene over retten og server med det valgte
tilbehør.
..................................................