5 gulerødder
15 rosenkål
5 majroer
3 store courgetter
16 grønne asparges
Salt, friskkværnet hvid peber
Artiskokcreme:
3 skalotteløg
5 artiskokker
2 dl hvidvin
2 laurbærblade
1 kvist timian
5 dl piskefløde
3 stjerneanis
Smør
Artiskokcreme: Tourner artiskokkerne og kog artiskokbundene møre i vand.
Fjern 'skægget', skær bundene i mindre tern og sauter dem i lidt smør med de finthakkede skalotteløg.
Tilsæt hvidvin, stjerneanis, laurbærblade og timian og kog ned i tre minutter.
Tilsæt piskefløde og kog ved svag varme i 20 minutter.
Fjern laurbærblade, stjerneanis og timian.
Kør alt til en blød, cremet konsistens på foodprocessor eller blender.
Rens alle grønsager og skær dem i passende stykker/former.
Kog dem møre, men stadig med 'bid'.
Varm artiskokcremen og tilsæt alle grønsager.
Smag til med salt og peber.
Serveres med godt brød.
På billedet er blanquetten portionsanrettet i en pandekage, der lunes i ovnen ved 50° og formes på en skål.