100 g hakket løg
1 fed hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
1 ds flåede hakkede tomater
2 kviste timian eller ½ tsk tørret timian
Salt og friskkværnet peber
400 g frosne haricots verts/grønne bønner
2-3 kyllingefilet (300 - 400 g)
10 g smør
Svits løg og hvidløg i olie.
Tilsæt de hakkede tomater, timian, salt og peber.
Lad tomatsaucen koge ca. 5 min.
Tilsæt de bønner og lad det hele koge ved svag varme i yderligere 5 min.
Smag retten til.
Steg kyllingefileterne på en pande i smørret ca. 6-8 min. på hver side,
til kødet er gennemstegt.
Kødet er gennemstegt, når kødsaften er klar og gennemsigtig, og kødet ikke længere er rødt.
Drys det med salt og peber.
Skær kødet ud i tynde skiver.
Tips: Hvis du fx har en rest nedkølet kylling, skinke, svinekam eller
hamburgerryg kan du skære det i tern og komme det i bønne-tomatsaucen. Sørg da for at også kødet bliver gennemvarmt.
Du kan også bruge saucen til fisk, fx torsk eller sej. Læg da fiskestykkerne oven på bønne-tomatsaucen, lige efter du har kommet bønnerne i, og kog retten under låg ca. 4-6 min., eller til fisken er uigennemsigtig.