400 g fuldkornspasta
blomkål
broccoli
revet ost, max. 17 %
, ca. , cashew- eller hasselnødder
Sauce:
2 spsk hvedemel
kogevand fra kålen
skummetmælk
revet ost, max. 13 %
salt og peber
1 spsk. smuldret estragon
Sæt ovnen på .
Kog blomkålen og broccolien i letsaltet vand i 5 min.
Gem af kogevandet til saucen. Kog pastaen.
Rør hvedemelet ud i lidt af mælken i en kasserolle.
Tilsæt resten af mælken, spæd kogevandet fra kålen til, og lad saucen koge i 3 min.
Tilsæt ost, salt, peber og estragon.
Læg pasta og kål i en ildfast fad, hæld saucen over og drys nødder og revet ost over til sidst.
Gratinér retten midt i ovnen i 10 - 15 min.
Tips: Hvis det er sæson for rodfrugter, kan man i stedet lave pastagratinen med f.eks. gulerødder, pastinak og selleri.