1 ¾ kg lammekølle udbenet
olie til pensling
4 citroner
Fyld:
50 g langkornede ris
3 spsk olivenolie
50 g lammelever skyllet og hakket
2 bundter forårsløg hakket groft
½ tsk sød paprika
225 g frisk spinat
3 spsk hakket frisk mynte
salt, friskkværnet sort peber
frisk mynte til pynt.
Læg den udbenede lammekølle på en ren flade og fjern overflødigt fedt.
Hold kniven, så bladet ligger fladt mod kødet, og skær vandret ind i den
tykkeste del af kødet.
Bøj kødfligen udad.
Gentag dette 2 eller 3 steder, hvor kødet er forholdsvist tykt.
Risene, der skal bruges i fyldet, koges efter anvisningen på pakken, til de er netop møre.
Skyl dem under koldt vand, lad vandet løbe fra og hæld dem i en skål.
Varm 2 spsk af olivenolien i en stor kasserolle og steg den hakkede lever i 1 minut.
Tilsæt forårsløg og lad dem stege yderligere 2-3 minutter, til de er faldet sammen.
Rør paprika i og lad det stege yderligere 1 minut.
Vask spinaten og dup den tør.
Varm den sidste spsk olie op i en gryde og kog spinaten i 1-2 minutter, til den er netop faldet sammen.
Hæld den i et dørslag og tryk overskydende væde ud.
Hak spinaten groft og hæld den i lever- og forårsløgblandingen sammen med ris, mynte, salt og peber.
Rør det godt sammen.
Åbn de flapper, du har lavet i kødet.
Fordel fyldet over hele lammekøllen og fold flapperne tilbage på plads igen.
Det gør ikke noget at fyldet stadig er udækket, da kødet skal rulles
sammen.
Rul kødet på langs.
Bind så stramt som muligt om det 7 eller 8 steder.
Pensl lammekøllen over det hele med olie og drys den med salt og peber.
Grill lammekøllen over indirekte middelvarme i 1-1 ½ time.
Vend den en gang under stegningen.
Steg den i yderligere 10-15 minutter, hvis du ønsker den virkelig
gennemstegt.
Tag kødet af grillen og lad det hvile i 10 minutter, før det skæres ud.
Skær citronerne i halve, læg dem med den skårne flade nedad på
stegeristen og svits dem direkte over middel varme i omkring 5 minutter, til de er en smule svedne.
Skær lammekødet i skiver og læg det på et stort fad.
Pynt med de svitsede citroner og frisk myntekviste.