1 poulard
½ l. kogende vand,
15 hele nelliker
2 spsk tomatpure
1 dl rødvin
salt
peber
hvedemel
Gnid kyllingen, ind og udvendig, med salt og peber, bind lårene ind til kroppen.
Brun kyllingen i ovnen på 250°C i 20 min. på en rist over en bradepande. Skru ned på 200°C.
Hæld det kogende vand i bradepanden, steg i yderligere 40 min.
Tag kyllingen ud, fordel nellikerne både for og bag på kyllingen, steg yderligere 15-20 min. med ryggen opad.
Sauce ( laves når kyllingen er færdigstegt)
Svits, i lidt smør, indmaden ( finthakket) fra kyllingen, tilsæt purèen og en spsk hvedemel, rør godt.
Tilsæt skyen fra bradepanden, samt rødvinen, pisk godt, og kog igennem mindst 10 min. ellers smager det modbydelig af hvedemel, desuden koger rødvinen ind, og giver en bedre smag.
Små kogte ristede kartofler, der er krydret med salt, peber og paprika, - passer fint til.