krydret med persille, citron og hvidløg
300 g hakket lammekød
150 g ost, gerne fåreost, emmentaler eller Svenbo
1 kålhoved, helst spidskål
1 aubergine
1 dl hakket persille
fintrevet skal af 1 rengjort citron
saften fra 1-2 fed hvidløg
god olivenolie
Auberginen skæres i ½ cm. tykke skiver på langs.
De drysses godt med groft salt og skal stå og trække i 1 time eller
længere.
De dyppes i kogende vand i nogle minutter og dryppes godt af.
Kålen deles i hele blade der koges 3-4 minutter i rigeligt vand og
drypper af (brug vandet fra auberginerne hertil).
Osten rives groft og røres sammen med det hakkede lammekød.
Farsen krydres med salt og peber.
En rektangulær folie- eller bageform beklædes med kålblade (lad dem
ligge godt ud over kanten).
Heri lægges lagvis fars og aubergineskiver.
Læg kålen henover så den lukker.
Retten bages ved 175ºC i ca ½ time, eller den kan tilberedes i vandbad i
en stor gryde med låg.
Tilbered en blanding af persille, den fintreven citronskal og hvidløg.
Ved serveringen skæres farsen i tykke skiver, der drysses godt med
persilleblandingen.
Retten serveres varm med lidt af den gode olivenolie som sauce.