Honning glaseret lammekølle med rosmarin og hvidløg er
fantastisk. Den kan laves i ovnen og på grill. Hvis den skal grilles lægges
køllen i en folie bakke og honningmassen må ikke komme på før der er 20-25 min
tilbage af stegetiden, da det ellers vil brænde fast. 4 personer. 120+ min
# Ingredienser
1 lammekølle uden nøgleben (ca. 1,6 kg)
1 tsk salt
3 spsk lynghonning
1 tsk chiliflager
6 kviste frisk rosmarin
5 hele hvidløg
1 spsk olivenolie
Pynt: Frisk rosmarin
*
Kom lammekøllen i et ovnfast fad og drys med salt.
Kom den i en 180 °C varm ovn i 45 minutter.
Rør lynghonning med chiliflager og halvdelen af rosmarinen.
Tag lammekøllen ud af ovnen.
Fordel blandingen over hele lammekøllen og kom resten af
rosmarin i fadet.
Skær toppen af hele hvidløg og pensel med olivenolie.
Stil dem tilbage i ovnen i 45 minutter sammen med
lammekøllen.
Giv det evt. lidt grill til sidst.
Lad lammekøllen trække i 15 minutter inden udskæring.
Skær skiver langs benet og server med bagte hvidløg.
Tips: Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er
det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grønsagernes
holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Du kan også langtidsstege lammekøllen. Steg køllen 10-12
timer ved 100 °C, indtil køllen er helt mør og kødet nærmest falder af benet.
Husk at overhælde køllen med væde et par gange under tilberedningen. (vand,
æblemost eller øl)
Skru ovnen op på 250 °C og grill de sidste 5-7 min inden du
skal servere køllen, så den bliver helt sprød og gylden på overfladen.
Tag køllen ud af ovnen og lad den hvile 5 min. inden den
serveres og skæres.
Energi pr. person: 1995 Kj / 475 kcal. Næringsindhold pr.
100 g: Protein: 17 g. Kulhydrat: 8,0 g.
Fedt: 5,6 g.