Logo

Glaseret lammekølle med lynghonning og halve bagte hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glaseret lammekølle med lynghonning og halve bagte hvidløg

 

Honning glaseret lammekølle med rosmarin og hvidløg er fantastisk. Den kan laves i ovnen og på grill. Hvis den skal grilles lægges køllen i en folie bakke og honningmassen må ikke komme på før der er 20-25 min tilbage af stegetiden, da det ellers vil brænde fast. 4 personer. 120+ min

 

# Ingredienser

1 lammekølle uden nøgleben (ca. 1,6 kg)

1 tsk salt

3 spsk lynghonning

1 tsk chiliflager

6 kviste frisk rosmarin

5 hele hvidløg

1 spsk olivenolie

Pynt: Frisk rosmarin 

*

Kom lammekøllen i et ovnfast fad og drys med salt.

Kom den i en 180 °C varm ovn i 45 minutter.

Rør lynghonning med chiliflager og halvdelen af rosmarinen.

Tag lammekøllen ud af ovnen.

Fordel blandingen over hele lammekøllen og kom resten af rosmarin i fadet.

Skær toppen af hele hvidløg og pensel med olivenolie.

Stil dem tilbage i ovnen i 45 minutter sammen med lammekøllen.

Giv det evt. lidt grill til sidst.

Lad lammekøllen trække i 15 minutter inden udskæring.

Skær skiver langs benet og server med bagte hvidløg.

 

Tips: Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grønsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

 

Du kan også langtidsstege lammekøllen. Steg køllen 10-12 timer ved 100 °C, indtil køllen er helt mør og kødet nærmest falder af benet. Husk at overhælde køllen med væde et par gange under tilberedningen. (vand, æblemost eller øl)

Skru ovnen op på 250 °C og grill de sidste 5-7 min inden du skal servere køllen, så den bliver helt sprød og gylden på overfladen.

Tag køllen ud af ovnen og lad den hvile 5 min. inden den serveres og skæres. 

 

Energi pr. person: 1995 Kj / 475 kcal. Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 17 g. Kulhydrat: 8,0 g.

Fedt: 5,6 g. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her