Oksesteg:
1 kg oksebov, snøret
100 g margarine
50 g hvedemel
4 flasker porter eller Classic øl
2 dl vand
2 dl fløde
2 spsk ribsgelé
salt
peber (gerne fra kværn)
Tilbehør
150 g tyttebær-syltetøj
150 g asier eller cornichons
3 stk spiseæbler
25 g smør
1 kg kartofler
Steg:
Okseboven gnides ind i lidt salt og peber.
Brunes godt af i 50 g margarine.
Porter og vand tilsættes og koges op. Herefter småsimrer retten i ca. 1 ½ time. Boven tages op.
50 g margarine smeltes og melet røres i.
Tilsættes ½ l portersky fra stegegryden.
Der tilsættes yderligere ½ l vand og 2 dl fløde og saucen koges igennem. Saucen tilsmages med ribsgelé, salt og peber.
Saucen farves med lidt kulør.
Tilbehør:
3 æbler skæres i både og brunes af i lidt smør. Disse serveres sammen
med kogte kartofler, tyttebær og asier, samt det møre kød skåret i
skiver på ca. 1 cm.