Skøn og lækker opskrift på frittata med spinat og æg - Prøv
den her! Find flere gode opskrifter med grønsager her på madABC.dk ...
Frittata er en italiensk æggekage, der både kan spises varm,
men også er rigtig god kold, derfor kan denne ret også bruges til madpakken
eller en lun frokost. Italiensk: Molto delizioso - prova te stesso.
Til 1 person. Tilberedningstid:1O
min. + optøning af spinat. Bagetid: 35 min. Ikke fryseegnet
#
2 æg
250 g spinat
½ spsk timianblade
muskatnød
salt og peber
1 tsk olie
*
Pisk æggene sammen
med spinat, timianblade, lidt muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Gør et stykke
bagepapir vådt og knug det fri for væde.
Beklæd en lille
ildfast form med det og pensl med olien.
Hæld æggeblandingen
i og bag i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter til en fast og spændstig
frittata.
TIPS: Server
eventuelt med en let tomatsalat til.
Spinatens vægt
gælder frossen spinat, der er optøet og afdryppet for væde.
Kalorier: 283 kcal.
Protein 22 g (31%) Kulhydrat 10 g (11%) Fedt 18 g (58 %) Kostfibre 5 g.
Månedens slanketip:
Raffineret sukker er
usundt, fordi det stimulerer bugspytkirtlen til en for stor produktion af
hormonet insulin. Det påvirker blodsukkerniveauet i kroppen, så appetitten
øges, og man får lyst til at spise endnu mere.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin