½ kg hakket svinekød
2 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk
evt. ¼ tsk stødt allehånde
1 ½ tsk salt
½ tsk peber
2 spsk olivenolie
Spid:
1 bk cherrytomater
1 agurk
træspid
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg.
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i.
Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.
Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint.
Pluk kålen i buketter.
Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter.
Rør melet i og spæd med bouillon eller vand.
Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne.
Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt.
Smag til med muskat, salt og peber.
Drys hakket persille på ved servering.
Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller.
Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side.
Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.