Frikadeller
500 g flæskefars
1 løg, hakket
1 tsk salt
80 g rasp
3,5-4 dl mineralvand
2 æg
1 knust bouillonterning
salt og peber
smør eller margarine
Tilbehør: kogte kartofler
*
Rør flæskekødet godt på maskine – med løg og salt.
Rør rasp i og spæd lidt efter lidt med væsken.
Rør kraftigt.
Tilsæt æg og knust bouillonterning og rør et par minutter.
Rør peber i og rør endnu 5 minutter.
Vær forsigtig med salt, da der anvendes bouillonterning i farsen.
Steg frikadellerne i smør eller margarine på panden.
Løgmos
1 spsk majsolie
600 g store, nye løg
5 hele peberkorn
*
Smelt 1 spsk fedtstof i en gryde og tilsæt olie.
Rør de udskårne løg i og vend det nogle minutter, men lad det ikke brune.
Tilsæt 1¼ dl kogende vand og knuste peberkorn.
Lad det koge uden låg og ved ret svag varme, til løgene er meget møre.
Purér blandingen med lidt af væden og smag om nødvendigt til med lidt salt.
Server løgmosen til frikadeller og kogte kartofler.