Frikadeller er en familiefavorit som er meget nem at lave. Frikadeller
med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert på en varm dag.
# Frikadeller
250 g svinekød, hakket
250 g oksekød, hakket
1 løg, hakket
1 æg
2 spsk rasp
1 spsk mel
1 dl danskvand eller mælk
2 spsk oksebouillon eller Maggi sauce (valgfri)
salt og peber
smør og olie til stegning
*
Bland alle ingredienserne og rør grundigt.
Lad farsen hvile i køleskabet i en halv times tid, inden de steges i en klat smør og et sjat olie indtil de er gennemstegt.
# Kartoffelsalat
1,5 kg kartofler
½ l cremefraiche
3 spsk finthakket eller revet løg
2 tsk karry
2 spsk sød fransk sennep
en håndfuld purløg
en håndfuld dild
salt og peber
*
Kartoflerne koges til de er lige akkurat møre, drænes og køles af.
Bland cremefraiche med resten af ingredienserne (gem lidt purløg til pynt) og smag til.
Skær kartoflerne i den ønskede størrelse og bland med cremefraicheblandingen.
Lad kartoffelsalaten stå på køl, indtil den skal bruges.
Server med frikadellerne.