Opskriften er til
fire personer, men du kan nemt halvere kartoffelsalaten. Frys evt. overskydende
frikadeller.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min. Frikadellerne er fryse-egnede (4 personer)
#
Frikadeller:
500 g hakket
svinekød
1 tsk groft salt
1 lille løg (revet
eller finthakket)
1 æg
3 spsk rasp,
havregryn eller mel
2 dl mælk
friskkværnet peber
3 spsk krydderurter
(fx ramsløg, persille og kørvel, hakkede)
smør og olie til
stegning
Kartoffelsalat:
750 g kogte
kartofler
1 spsk æbleeddike
1 spsk olie
1 rødløg
(finthakket)
1 agurk
(fintsnittet)
1 bdt radiser
(fintsnittet)
salt og peber
Rygeostcreme:
200 g rygeost
2 dl fløde,
cremefraiche eller græsk yoghurt
salt og peber
*
Rør kødet sejt med
salt og rør løg, æg og rasp i farsen.
Tilsæt mælken lidt
ad gangen og krydr med (salt og) peber.
Rør krydderurterne i
og stil farsen i køleskabet 30 min.
Vend kartoflerne med eddike, olivenolie og de øvrige
ingredienser.
Rør rygeosten cremet med fløde, salt og peber.
Steg farsen til frikadeller på en varm pande med smør og
olie.
De skal brunes og derefter stege ved middelvarme i ca. 6
min. på hver side.
Server frikadellerne med kartoffelsalat, rygeostdressing og
evt. grønt drys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin