1 ds aspargessnitter
700 g rødspætte- eller skrubbefileter
salt
½ løg
10 spsk smør eller margarine
1½ spsk hvedemel
1 fiskebouillonterning
1 lille ds muslinger
2 æggeblommer
klippet dild
Tilbehør: kogte kartofler
*
Læg de afdryppede aspargessnitter i bunden af et smurt, ildfast fad og anbring fiskefileterne herpå.
Drys med salt og læg låg eller alufolie over.
Stil det på svagest mulige varme og damp fileterne i ca. 15 minutter.
Hak løg meget fint og lad det snurre lidt i fedtstoffet uden at tage farve.
Drys hvedemelet over og bag det sammen.
Spæd med væden fra asparges og muslinger og så meget vand, at der dannes en ret tynd sauce.
Tilsæt bouillonterning og lad det småkoge i 10 minutter - rør nu og da.
Tag lidt af saucen fra og rør æggeblommer i.
Legér saucen hermed og hæld den over fisken.
Pynt med muslinger og varm retten igennem under låg.
Drys med dild og server kogte kartofler til.