2-3 hornfisk (ca. 1 kg)
salt
1 stort løg
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 stilke persille
2 kviste timian
10 hele peberkorn
1 laurbærblad
2 dl hvidvin
5-6 dl vand
250 g rensede champignoner i skiver
smør- og melbolle af:
ca. 40 g blødt smør
2 spsk hvedemel
Fisken skrabes og trimmes og drysses med salt.
Den trækker 10 minutter, skylles og tørres.
Løg, skalotteløg og hvidløg pilles og snittes ret fint.
De forskellige løg koges sammen med vin, persille, timian, peberkorn og laurbærblad ved god varme, indtil vinen er næsten fordampet.
Vandet tilsættes sammen med champignonerne, og det bringes i kog igen.
Smørbollen tilsættes og røres ud i væden.
Når saucen er tyknet, lægges de skyllede og tørrede stykker af hornfisk i gryden.
Varmen dæmpes, og det hele står nogle få minutter, indtil fisken er gennemkogt.
Rør forsigtigt retten igennem, smag den til og servér med kartofler eller ris.