1 fransk perlehøne
4 skalotteløg
4 dl løse ris
3 dl vand
oliven- eller vindruekerneolie
salt og peber
persille
Pensl perlehønen med olie, gnid den med salt og peber og stil den i et tildækket ovnfast fad i ovnen i 40 minutter ved 175°C.
Tag fadet ud og hold perlehønen lun i varmeskab el. lign. til den skal serveres. Hæld olie og stegesaft i en gryde og sautér de halverede skalotteløg heri.
Når skalotteløgene er blevet gyldne hældes risene i så de kan suge olie og saft til sig.
Efter 5-10 minutter hældes vandet på og det hele koges under låg i ca. 10 minutter.
Skær perlehønen ud i lår og bryststykker, hæld ris og skalotteløg i et fad.
Drys med persille og læg perlehøne-stykkerne ovenpå.
Tilbehør: Nykogte majskolber eller en grøn salat med æble-både og olie/eddike dressing.