Pissaladiere hedder denne pizzalignende tærte, der serveres
i Sydfrankrig. Den bages som regel med en gærdej, der rulles lidt tykkere ud
end bunden til en italiensk pizza.
Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 2 timer Stege/bagetid: 1½ time.
4 personer
#
Dej:
175 g hvedemel
50 g koldt smør
½ tsk salt
15 g gær
½ dl lunkent vand
1 æg
Fyld:
¾-1 kg løg og/eller rødløg
1 dl olie
2 fed hvidløg
1 krydderurtebuket (persille, timian, laurbærblad)
1 tsk salt
friskkværnet peber
Pynt:
75 g ansjosfileter
50-75 g oliven
frisk timian, persille eller basilikum
Tilbehør: spinatsalat med dijondressing.
*
Dej: Smuldr smørret sammen med melet og tilsæt salt.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt æg.
Rør væsken i melet og ælt dejen godt igennem.
Lad den hæve tildækket i 1-2 timer.
Fyld: Pil løgene og snit dem fint.
Sauter løgene i en gryde med 4-5 spsk olie, hvidløgsfed,
krydderurtebuket og salt.
Lad dem simre ved svag varme under låg, til de er bløde og
gyldne ca. 40 min.
Krydr med peber og hæld dem i en skål til afkøling.
Ælt dejen igennem og form den til en kugle.
Læg den i en tærteform (20x30 cm) penslet med olie og pres
dejen ud i formen med knoerne.
Den skal fylde formen helt ud og op ad kanterne.
Fordel løgfyldet (uden krydderbuket og hvidløg) på dejen og
læg ansjosfileter i rudemønster ovenpå.
Læg oliven i "ruderne" og lad tærten hæve i 20
min.
Varm ovnen op til 200 °C.
Stænk tærten med resten af olien og bag den i ca. 20 min.
Skru ned til 170 °C og bag i yderligere 15-20 min.
Pynt med krydderurter og server tærten i snitter evt. med en
spinatsalat eller anden grøn salat.
TIPS: Du kan tilsætte 2 hakkede tomater eller en håndfuld
snittede soltørrede tomater til løgene, mens de simrer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin