Du kender måske den traditionelle coleslaw med hvidkål og gulerødder? Her får du en forårsudgave, hvor frikadellerne har fået pistacienødder og tranebær i farsen.
Forårsslaw:
1 agurk
350 g fintsnittet spidskål
1 bdt. radiser i tynde skiver
Creme:
4 spsk rygeost
2 spsk letmælk
3 dl yoghurt
1 tsk friskpresset citronsaft
4 spsk fintskåret purløg
1 tsk sukker
Frikadeller:
500 g hakket kalv og flæsk, 10-12 %
50 g saltede pistacienødder med skal
1 æg
1 dl letmælk
2 spsk rasp
1 hakket rødløg
40 g (4 spsk) tørrede, grofthakkede tranebær
2 spsk friske timianblade (eller 2 tsk tørret)
2 spsk olie, fx raps
Forårsslaw:
Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske, og skær den i små terninger.
Rør rygeosten lind med mælken.
Tilsæt yoghurt, citronsaft og purløg. Smag til med sukker, salt og peber.
Bland cremen med spidskål, radiser og agurk.
Frikadeller:
Afskal pistacienødderne og hak dem.
Rød kødet sejt med 1 spsk salt.
Tilsæt æg, mælk, rasp, løg, pistacienødder, tranebær, timian og peber.
Form den til små frikadeller ved hjælp af en spiseske, som løbende dyppes i fedtstoffet på panden.
Steg frikadellerne ved middelstærk varme i ca. 12-15 min.
Grønsager pr. person: ca. 200 g