Logo

Forårskylling stegt i lergryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Forårskylling stegt i lergryde

4 personer. Kun 5 g fedt.

# Ingredienser 
1,5 kg frilandskylling
1 citron, skåret i både
2 rosmarinkviste plus ekstra til pynt
2 røde peberfrugter, halve­rede, kerner og membraner fjernet
2 gule peberfrugter, halve­rede, kerner og membraner fjernet
3 dl frisk kyllingefond (se dette)
havsalt og peber
lergryde/stegeso/Römertopf
 

* Tilberedning

Sæt en lergryde/stegeso i blød i 10 minutter i koldt vand.

Imens fjer­nes indmaden fra kyllingen.
Fyld citron og rosmarin i kyllingen.

Tag lergryden op af van­det og lad den dryppe af.
Læg kyllingen ned i gryden og læg peberstykker rundt om den.
Hæld kyllingefonden over og drys godt med salt og peber.
Læg derefter lergrydens låg på.

Stil gryden i en kold ovn og steg kyllingen ved 200 ºC i 1 time 50 min.
Tag kylling og peberfrugter op af gryden og lad det hvile i 10 min.

Imens skummes fedtet af stegesaften.
Hæld ste­gesaften i en gryde og lad det koge kraftigt i 5 min.
Tag evt skindet af kyllingen, inden den serveres, da skindet er det fedeste på fuglen. 
Pynt med citronbåde og fri­ske rosmarinkviste.
Server med den reducerede fond og peberstykkerne til.
 
kJ 654; protein 23 g; fedt 5 g; kulhydrat 5 g
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her