sauce:
250 g mayonnaise
5-6 spsk tomatketchup
2 spsk mælk el. fløde
salt og friskkværnet peber
lidt engelsk sauce
1-2 spsk cognac
6-800 g okse- eller tyndstegsfilet
¾ l. olie
Rør mayonnaise, tomatketchup og mælk eller fløde sammen
Smag saucen til med salt, peber, engelsk sauce og cognac.
Skær kødet store terninger på ca. 2 cm.
Varm olien op i en gryde på komfuret.
Hæld olien i fonduegryden og sæt den på rechauden.
Sæt et stykke kød på fonduegaflen og stil den ned i den varme olie. Stegetiden afhænger af, hvor rødt kødet skal være.
Tag kødet af fonduegaflen og krydr med salt og peber eller dyp kødet i saucen.
Som tilbehør kan man vælge en til flere saucer, dip, salater og brød.
Tips: Man kan bruge andet kød, fx lammefilet, svinemørbrad, kylling- eller kalkunbryst.