1 hanekylling
3 spsk hvedemel
salt, peber
20 g smør
2 spsk olie
½ dl cognac
½ fl rødvin
1 kvist timian
1 kvist persille
persille
1 laurbærblad
200 g skalotteløg
350 g markchampignon
hakket persille
Parter kyllingen i 8 dele.
Dup kyllingestykkerne tørre og vend dem i hvedemel, som er krydret godt med salt og friskkværnet peber.
Brun kyllingen i smør og olie i en stor stegegryde, hæld cognac på og flamber, både fedt og kylling skal være ret varmt, hvis den skal tænde.
Tilsæt vin, timian, persille og laurbær og lad retten simre med låg i 45-60 min.
Mens kyllingen simrer, ordnes grønsagerne, skalotteløgene pilles og champignon renses.
Kom løgene i, efter kyllingen har simret i 20 min., og lad champignon koge med i 5-10 min.
Inden servering fjernes krydderurterne.
Pynt med hakket persille.