#
7-800 g havørredfilet
¼ lille knoldselleri
1 løg
1 lille porre
2 gulerødder
1 bundt timian
1 bundt persille
½ citron
½-¾ l. piskefløde
*
Havørreden skæres i fileter og skind og ben fjernes.
Filetterne saltes let ca. 1 time.
Imens skæres urterne i lange tynde strimler.
En sauterpande smøres med smør i bunden og urterne lægges heri.
Ørredfileterne skæres i to cm. brede stykker og lægges på urterne. Riv skallen af en ½ citron over fisken og læg tre-fire kviste timian ved. Hæld piskefløde i sauterpanden, så urterne er dækket.
Sæt panden på komfuret ved kraftig varme.
Så snart fløden koger, skrues ned på halvt blus, og et låg lægges over panden.
Kog videre i fire-fem minutter til ørreden er samlet - endelig ikke for længe.
Server straks med et drys friskhakket persille og aspargeskartofler.