500 g spidsbryst af kalv
3 store salatløg
1 stor melet kartoffel
250 g brune champignon
25 g smør
¼ l. piskefløde
2 timian grene
2 spsk tomatpure
1 bdt persille
500 g store melede kartofler
¼ l. fløde 2
50 g flødeost
4 æggeblommer
Kalvekødet skæres i store tern.
I en tør, tykbundet gryde brunes det godt under omrøring og tages op. Smørret brunes i gryden.
De skivede løg brunes i smørret nogle minutter.
Kød og tomatpuré kommes ved, og det dækkes kvart op med vand.
Skru ned til mellemvarme, læg låg på og lad det simre i 30 minutter.
Så tages låget af kødgryden, og fløde og timian kommes ved sammen
med den revne kartoffel.
Lad det simre i 25 minutter. ved svag varme.
De sidste 5 min. kommes de skivede champignoner ved, og til allersidst
vendes den hakkede persille i.
Samtidig skrælles kartoflerne til kartoffelmosen og koges i 25
minutter. under låg.
Derefter piskes den ud med håndmikseren.
Kom fløde, flødeost og æggeblommer i og pisk det hele godt ud.
Smag til med salt og peber og server mosen med en klat smør på toppen af hver portion.
Eller:
Kom mosen i et ovnfast fad og sæt den i 180°C varm ovn i 10 minutter,
så den gratinerer.