Du behøver ikke at spise denne ret med pinde, selvom den er
kraftigt inspireret af det kinesiske køkken. Kødet er krydret med det kinesiske
5-spice-krydderi og skal helst trække smag 4-12 timer inden stegning.
Arbejdstid: 30 min. Marinering: 4-12 timer Koge/stegetid:
2-2½ time. 4 personer.
#
1200 g ribbenssteg med svær
2 tsk salt
1 spsk kinesisk 5-spice-krydderi (se tips)
Dip:
2 forårsløg
1 cm frisk ingefær
4 spsk sojasauce
1-2 spsk sød chilisauce
Tilbehør:
kogte ris og dampede grønsager (fx bok choi)
*
Rids sværen i tern og gnid salt godt ned i ridserne.
Gnid kødet med 5-spice-krydderi og sæt kødet i køleskabet i
4-12 timer.
Læg stegen på en rist over en bradepande foret med alufolie.
Sørg for at sværen ligger så lige som muligt.
Klods evt. stegen op med et stykke kartoffel el. lign.
Sæt stegen i ovnen og tænd ovnen på 140 °C.
Lad kødet stege i ca. 2 timer, til kødet er mørt og
gennemstegt.
Brug evt. et stegetermometer, centrumstemperaturen skal være
65 °C.
Rens forårsløgene og hak dem fint.
Skræl ingefæren og riv den fint.
Rør sojasauce sammen med chilisauce, ingefær og forårsløg.
Hvis sværen ikke er sprød, så skru op til 225 °C og steg
til, den er sprød.
Alternativt giv den 5 min. under grillen.
Skær stegen i små klodser og server dem med kogte ris,
grønsager og dip.
TIPS: 5-spice-krydderi er en meget aromatisk
krydderiblanding, som du kan købe færdiglavet eller selv blande af 1 tsk stødt
szechuanpeber, 1 tsk stødt stjerneanis, 1 tsk stødt fennikelfrø, ½ tsk stødt nelliker,
½ tsk stødt kanel, ½ tsk salt, ¼ tsk stødt hvid peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin