Server flæskestegen
med søde vinterfrugter og et ekstra drys krydderier.
6 personer. Arbejdstid:
45 min. Stegetid: ca. 1½ time
#
Flæskesteg med
vinterfrugter:
2 cm frisk ingefær
200 g tørrede
frugter (fx figner, dadler, abrikoser og/eller svesker)
4 kanelstænger
4 dl vand eller
hønsebouillon
1 kg flæskesteg
friskkværnet peber
1 tsk groft salt
Grønkålssalat:
500 g grønkål
1 rødløg
50 g hasselnødder
2 spsk olie
2 spsk æbleeddike
salt
Tilbehør:
1¼ kg små kartofler
*
Skræl ingefæren,
skær den i tynde skiver, og læg dem i et stort ovnfast fad sammen med de
tørrede frugter, kanel stænger og vand.
Krydr flæskestegen
med peber på undersiden.
Drys salt mellem
sværene, og læg stegen oven på frugterne.
Sørg for at sværen ligger nogenlunde lige højt
over det hele.
Sæt fadet i ovnen,
og tænd på 200 °C.
Steg i ca. 1½ time,
til sværen er sprød, og stegen er saftig.
Grill evt. sværen
kort, hvis den endnu ikke er sprød.
Skyl grønkålsbladene
grundigt, og rib dem.
Hak kålen fint. Pil
redløget, og hak det fint.
Rist nødderne på en
tør pande, til de er gyldenbrune.
Lad dem køle af på
en tallerken, og hak dem groft.
Rør olie og eddike
sammen, og vend dressingen grundigt sammen med grønkål og rødløg.
Smag til med salt og
peber, og drys nødderne over salaten.
Skær flæskestegen i
skiver, og server med frugter og stegesky, kogte kartofler og grønkålssalat.
TIPS: Brug et
stegetermometer, når du steger flæskesteg. Når centrumtemperaturen er 55 °C, og
sværen er sprød, skal du stege videre ved 200 °C, til centrumtemperaturen er 65
°C.
Hvis sværen ikke er
sprød, skal du skru ovnen op på 250 °C, et kort øjeblik, til sværen er sprød.
Hold øje med, at
sværen ikke bliver for mørk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin