1 ½ kg udbenet flæskesteg
1 bundt friske timian blade
1 hvidløg
200 g smør
2 dåser ferskner i egen saft, drænede
friskkværnet salt og peber
ca 15 skiver Pancetta Bacon el. Parmaskinke
1 glas hvidvin (ca. 170 ml)
lidt hvedemel
1 glas vand el. bouillon (ca. 170 ml)
Flæskestegen ridses med ca. 1 cm mellemrum.
På undersiden laves med en skarp kniv en skrå "lomme" på ca. 7 cm i dybden.
"lommen" skal ligge ca. 1,5 cm fra enderne.
Halvdelen af timianen hakkes sammen med et fed hvidløg og en dåse ferskner.
Herefter blandes det med smør og rigeligt med salt og peber
Blandingen kommes i "lommen" på flæskestegen, hvorefter undersiden dækkes med Pancetta, Bacon el. Parmaskinke.
Stegen snøres med 3-4 stk kødgarn.
Stegen placeres i et fad ovenpå resten af fersknerne, timianen, hvidløget og halvdelen af hvidvinen, og steges i en forvarmet oven ved 220°C i ca. 1 time til sværen er sprød.
Når stegen er færdig tages den ud og stilles på en tallerken til hvile i ca. 15 min mens saucen laves.
Saucen:
Fjern det meste af fedtet fra stegeskyen og placer skyen på en varm kogeplade.
Mos de kogte hvidløg og fersken og tilsæt sammen med 1 spsk hvedemel, rør og tilsæt resten af hvidvinen og 1 glas vand el. bouillon.
Reducer saucen en smule.
Sigt saucen og tilsæt evt. kødsauce fra den hvilende steg og smag til med salt og peber.
Kan evt. serveres med let moste kogte kartofler drysset med oliven olie og timian og bagt i ovnen.