Logo

Fisketatar og lammesteg med karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisketatar og lammesteg med karry

 

I denne menu skal noget af maden marinere eller hvile, og både fisken og kålen bliver blødere, når den får tid i en syrlig marinade.

 

Marineret fisketatar med mango

Arbejdstid: 30 min. Marineringstid: ca. 2 timer. 4 personer

 

#

6-8 rødspættefileter uden skind

½-1 lille rød chili

½ tsk salt

2 citroner

2 spsk olie

1 lille fast grøn squash

2-3 tomater

1 moden mango

1 håndfuld friske koriander

 

Tilbehør: evt. brød

*

 

SKÆR fisken i strimler eller terninger.

 

RENS chilien og smag, hvor stærk den er.

Hak chilien fint, og drys det på fisken sammen med salt.

 

PRES citronerne, og hæld saften over fisken, så den er dækket.

Lad det marinere i køleskab i ca. 2 timer.

Fisken ændrer konsistens og bliver mere hvid.

 

HÆLD ½ af lagen fra fisken.

Bland fisken og resten af lagen med olie.

 

SKÆR små terninger af squash, tomat og skrællet mango.

Bland dem i fiskesalaten, og smag til med salt.

 

DRYS med korianderblade, og server evt. med brød.

 

Karrykrydret lammesteg med spidskålssalat

Arbejdstid: 45 min. Marineringstid: 1-2 timer. Stege/kogetid: 45 min. Kødet er fryseegnet.

4-5 personer

 

1 udbenet lammebov

2 tsk salt

ca. ½ spsk stærk karry

2 håndfulde bredbladet persille

 

Spidskålssalat:

1 spidskål

2 gulerødder

1 lille løg

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk groft salt

1 tsk sukker

2-3 dl cremefraiche 9%

2-3 spsk hakket persille

 

Tilbehør: bulgur eller ris

 

KRYDR kødet indvendigt og udvendigt med salt.

Krydr indersiden med karry og hakket persille.

Snør kødet med bomuldssnor.

 

LÆG stegen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen.

Tænd på 200 °C, og steg i ca. 45 min., eller til centrumtemperaturen er 65 °C målt med et stegetermometer.

Lad stegen hvile i ca. 15 min., før den skæres ud.

 

COLESLAW: Snit kålen i fine strimler.

Riv gulerødderne groft og løget fint.

Vend det sammen, og tilsæt eddike, salt og sukker.

Rør det hele sammen, og lad det stå 1 time.

Hæld væden fra, og bland sammen med cremefraiche.

Smag til med salt og peber og drys med persille.

 

SKÆR stegen i skiver, og server med spidskåls-slaw og kogt bulgur eller ris.

 

Fisketatar og lammesteg med karry


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her