1 stort løg
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika, edelsüss
½ tsk cayennepeber
8 safrantråde
1 bdt. frisk, bredbladet persille, hakket
5 spsk frisk koriander, hakket
1 dl olivenolie
saft af 1 citron
salt og peber
2 rensede dorader
1 rødløg
250 g blegselleri
250 g kartofler
2 tomater
20 grønne oliven uden sten
6 syltede citroner
Pil, og hak løg og hvidløg.
Bland dem godt med krydderierne, 5 spsk persille, koriander, 5 spsk olivenolie, halvdelen af citronsaften, 2 spsk vand, 1 tsk salt og lidt peber.
Rids doraderne i zigzag på begge sider og gnid dem med en tredjedel af krydderiblandingen. Lad dem trække i ca. 1 time.
Pil rødløget, og skær det i ringe.
Gør sellerien i stand, og skær den i skiver.
Skræl kartoflerne, fjern stilkfæstet fra tomaterne, og skær begge dele i skiver.
Varm resten af olien op i en tagine og svits løgene heri.
Tilsæt den anden tredjedel af krydderiblandingen, og lad den riste med.
Fordel løgringene jævnt i bunden af taginen.
Læg lag af skiftevis selleri, kartofler og tomater ovenpå.
Krydr hvert lag med salt og peber.
Kom resten af persillen og citronsaften over.
Rør resten af krydderiblandingen med 1 ¼ dl vand og hæld det over grønsagerne.
Kom oliven og kvarte, syltede citroner i, bring det i kog, og lad det simre under låg i ca. 10 min.
Læg fiskene oven på grønsagerne, og lad det hele simre i yderligere 25 min.
Vend fiskene efter 12 min forløb og dryp dem med kogelagen.