8 rødspættefileter
8 små stykker laksefilet uden skind
salt og citronpeber
1 stor squash
1 dl hvidvin
1 dl lys bouillon
Sauce:
1 lille løg
1-2 tsk karry
3 spsk smør
2 spsk hvedemel
fiskelagen
ca. 2 dl kaffefløde
salt og peber
Tilbehør:
langkornede ris
1 lille porre og eller/1 grøn peberfrugt
Drys fiskekødet med lidt salt og citronpeber.
Skær 8 brede bånd (tynde skiver på langs) af squashen.
Læg først en rødspættefilet og derefter et stykke laks på hver
squashbånd og rul så forsigtigt sammen til små roulader, der bindes med
bomuldsgarn og lægges i et ovnfast fad.
Dæk fadet til med folie og steg fiskerouladerne i ovnen ved 220° i ca.
20 minutter.
Sauce: Svits hakket løg og karry i en gryde i lidt af smørret, tilsæt
derpå resten af smørret samt hvedemel og rør opbagningen op med fiskelagen.
Hæld fløde på og lad saucen koge et par minutter under omrøring.
Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere karry.
Server fiskerullerne med den varme sauce og løskogte ris, der er
blandet med dampede porreringe og/eller strimlet peberfrugt.