Disse herligt møre og sprøde fiskepinde serveres med en
pikant mangosalsa, fra det mexicanske køkken. • Salsaen indeholder intet fedt
men mange fibre.
• At spise fisk mindst en gang om ugen gør underværker for
sundheden.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Fiskepinde med mangosalsa
2 frosne torskeblokke (400 g)
1 citron
1 tsk paprika
¼ tsk cayennepeber
1 tsk oregano
1½ dl rasp
2 æggehvider
salt
SALSA:
1 dåse (400 g) røde eller sorte bønner
1 mangofrugt
250 g majs
1 dåse grønne tomater (400 g)
3 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Lad torskeblokkene halvt optø.
Skær hver blok i 4 dele, så at du har 8 fiskepinde.
Riv 1 spsk citronskal og pres saften af citronen.
Dryp ⅔
af citronsaften over torskeblokkene og lad dem trække ca. 10 min.
2 Bland citronskal, paprika, cayennepeber, oregano og rasp i
en dyb tallerken.
Pisk æggehviderne sammen med resten af citronsaften i en
anden tallerken.
3 Skyl bønnerne i koldt vand og lad dem dryppe af.
Skræl mangoen og skær frugtkødet i tern.
Bland majs, bønner og mango i en gryde og varm op.
Lad det simre ved jævn varme i 5 min.
Bland tomaterne med saft i og giv det et opkog.
Tilsæt 1 tsk olie og smag til med salt.
Dæk til og hold det varmt.
4 Opvarm resten af olien og drys torsken med salt.
Vend først torsken i æggehviden og så i raspblandingen.
Steg i olien ca. 5 min. på hver side afhængig af tykkelsen.
Server med salsaen til.
Tips & råd
Opvarm salsaen under omrøring, så afgiver grønsagerne deres
saft og de bliver lettere møre.
I stedet for grønne tomater går det også fint at anvende
tern af røde tomater.
Grønne tomater findes på dåse og de anvendes ofte i det
latinamerikanske køkken.
De bruges ofte til at sætte smag på salsasaucer.
PR. PORTION: Energi: Kcal 497 = kJ 2087
Kulhydrat 47 g Protein 48 g Fedt 13 g (24%) Fibre 11 g