#
Ris:
6 dl vand
1 tsk groft salt
1/8 tsk safran
4 dl løse ris, parboiled (ca. 320 g)
Fiskepakker:
8 stykker bagepapir
1 æggehvide
8 rødspættefileter eller torsk (ca. 600 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
100 g champignoner
1 porre
½ agurk
1 tomat i skiver
1 citron i skiver
Dressing
1 ½ dl Cheasy fraiche 9%
1 potte koriander
½ tsk tørret stødt koriander eller spidskommen
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
*
Ris: Bring vand, salt og safran i kog i en gryde og tilsæt risene.
Kog risene under låg og ved svag varme i ca. 12 min.
Lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 12 min.
Fiskepakker: Fold hver stykke bagepapir på midten.
Klip hjørnerne modsat folden runde.
Fold papiret ud og pensl kanten rundt med æggehvide.
Fjern evt. den hvide skindside på fiskefileterne.
Læg fisken på den ene side af det udfoldede bagepapir.
Krydr med salt og peber.
Kom derefter champignon i skiver og porrer i ringe ovenpå.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud, skær den i skiver og kom den i pakken med smørklatter.
Læg derefter tomatskiver og citronskiver på toppen.
Fold så kanterne passer sammen og lav en skarp lille fold hele vejen rundt.
Bag pakkerne midt i ovnen 10-15 min. ved 200°C.
Tiden afhænger af fiskefileternes tykkelse.
Bag fisk med tykkelse på ½-2 cm 10-15 min.
Stik en kødnål gennem pakken, og mærk om fisken er varm.
Dressing: Rør Cheasy fraiche med skyllede hakkede korianderblade, st. koriander, salt og peber. Smag til.
Pak pakkerne op ved bordet og duft til dampen fra dem.
Server ris og dressing til.
Fryseegnet: Ikke afprøvet