Fiskefrikadeller er god hverdagsmad. Tilbered tilbehøret,
mens farsen trækker i køleskabet.
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 20-30 min. Stegetid: 12 min.
Frikadellerne er fryseegnede. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
Fiskefrikadeller:
250 g filet af lyssej eller torsk
½ tsk salt
1 spsk kartoffelmel
1 æg
½-1 dl letmælk
salt og peber
1 spsk olie til stegning
Råkost:
125 g hvidkål
4 gulerødder
1 æble
2 spsk æbleeddike
1 tsk sukker
Sauce:
150 g kvark, skyr eller græsk yoghurt
purløg, dild, persille
1 syltet agurk
salt og peber
Tilbehør: groft rugbrød eller kartofler
*
Hak fisken sammen med salt og kartoffelmel (evt. i en
foodprocessor).
Rør ægget i og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Krydr med salt og peber og stil farsen koldt 20-30 min.
Rør evt. lidt mere mælk i farsen og steg den som frikadeller
på en varm slip let-pande med olie 5-6 min. på hver side.
Snit kålen meget fint.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Vask eller skræl æblet og riv det groft.
Rør æbleeddike og sukker sammen med salt og peber og vend
det sammen med grønsagerne.
Rør kvark el. lign cremet og tilsæt finthakkede
krydderurter, hakket syltet agurk, salt og peber.
Server fiskefrikadellerne med råkostsalat, krydderurtesauce
og brød eller kartofler.
TIPS: Du kan også bruge spidskål, grønkål eller rødkål til
salaten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin