Børn kan bedre lide
maden, når de selv har været med i køkkenet. Lad dem hjælpe til med disse
hurtige og sprøde fiskefingre og se, om ikke de bliver godt modtaget. Nøj det'
for børn.
3-4 personer. Arbejdstid:
20 min. Stege-/kogetid: 20 min.
#
600 g mørk- eller
lyssej i filet (torsk, kulmule eller anden hvid fisk)
3 spsk hvedemel
salt og friskkværnet
peber
1 æg
2 dl rasp
25 g smør
2 spsk olie
Remoulade:
2 dl hakket piccalilly (eller pickles)
1 dl mayonnaise
eller cremefraiche 18%
Tilbehør:
2 skoleagurker
1 citron
dild
kogte kartofler
eller rugbrød
*
Rør en remoulade af
piccalilly og mayonnaise.
Skyl fisken i en
skål med iskoldt vand, og dryp af på køkkenrulle.
Skær fisken i mindre
stykker (4-5 cm lange og brede).
Krydr mel med salt
og peber.
Vend hvert stykke
fisk på begge sider i blandingen.
Vend derefter i
sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Steg fisken sprød i
2-3 min. på hver side i varmt smør og olie på en pande.
Server de varme
fiskefingre med remoulade, agurkestænger, citronstykker, dild og kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin