Få vores nyhedsmail med ugens bedste opskrifter. Fx nemme
hverdagsretter og spændende salater samt lækre kager og desserter. Det er
naturligvis helt gratis.
(6-8 pers.)
#
Ingredienser
500 g rødspætte- eller rødtungefileter
4 spsk hakkede zittauerløg
25 g smør
3 dl tør hvidvin
1 dl vand
1-2 tsk groft salt
5 dl piskefløde
3 spsk hakket dild
3 spsk hakket persille
2 spsk klippet purløg
2 spsk karse
evt. citronsaft
Tilbehør: flute.
*
Fremgangsmåde
Fold fiskefileterne sammen på langs med skindsiden indad.
Damp løgene klare i smør.
Læg fiskefileterne ovenpå løgene.
Hæld hvidvin og vand ved.
Drys salt over og lad fileterne dampe under låg ca. 5 min.
Tag fileterne op og hold dem varme i serveringsfadet.
Kog fiskesuppen ind ved stærk varme uden låg til der er ca.
1 dl tilbage.
Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ind til den er jævn.
Tilsæt krydderurter og smag til med salt og evt. citronsaft.
Hæld saucen over fiskefileterne.