Med fisk kan man lave delikate karrygryder. Denne klassiske
ret er let og rigtig god sammen med ris og mangochutney.
• Fisk indeholder omega-3 fedtsyrer, som bl.a. modvirker
blodpropper.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Indisk fiskecurry
750 g filet af en fast fisk, fx brasen
½ dl kokosmel
4 tsk kommen frø
2 tsk fennikelfrø
4 tsk gurkemeje
4 tsk stødt koriander
1 tsk ingefær
2/øg
4 fed hvidløg
2 tsk jordnøddeolie
½ dl mangochutney
* Fremgangsmåde:
1 Opvarm wokken ved jævn varme.
Kom kokosmel i og rist den under omrøring til den er gylden,
ca. 1 min.
Læg kokosmelet til side.
2 Rist kommenfrø og fennikelfrø i wokken under omrøring i
ca. 1 min.
Tilsæt gurkemeje, koriander og ingefær og rist under
omrøring i yderligere 1 min.
Bland det med kokos.
3 Pil løgene og hak dem fint.
Pil og pres hvidløgene.
Varm 1 tsk af jordnøddeolien i wokken og læg løg og hvidløg
i.
Steg til løgene er møre, ca. 5 min.
Bland løgene med krydderier og kokos.
4 Skær fiskefileterne i 5 cm brede strimler.
Opvarm resten af olien i wokken.
Skru ned til svag varme og læg fisken i.
Brun fisken i 3 min.
Tilsæt krydderiblanding, chutney og 2½ dl vand.
Læg låg på og lad det simre i 10 min. Server.
Tips & råd
At tørstege eller riste betyder at ingredienserne steges
uden fedt eller væske under omrøring. Denne metode frigør ingrediensernes
naturlige fedt og smag.
Bland krydderierne med løgene i en skål med en ske eller i
en morter og stød dem til en pasta.
Denne blanding af krydderier kaldes curry masala.
GENVEJ
Erstat krydderiblandingen med 8 tsk mild karrypasta, for at
spare tid.
Bland karrypastaen med kokosmelet og spring opskriftens trin
2 over.
PR. PORTION: Energi: Kcal 281 = kJ 1180
Kulhydrat 9 g Protein 32 g Fedt 13 g (42%) Fibre 2 g